Mijn verhaal

Ik heb mezelf in mijn loopbaan al een paar keer opnieuw uitgevonden.

In 1996 start ik in de academische wereld; mijn nieuwsgierige aard komt daar goed van pas, maar na een paar jaar wordt toch duidelijk dat het geen context is waarin ik kan floreren. Ik heb er in die eerste 6 jaar van mijn professioneel traject wel veel geleerd over hoe ik kwalitatieve onderzoeksmethoden kan inzetten om praktijken te ondersteunen die de wereld mooier maken.

Daarna proef ik al even van het leven als zelfstandige: ik werk als freelancer in verschillende internationale projecten. Mijn kennis van het Engels vaart er wel bij. Toch ben ik in de eerste plaats een mama, smoorverliefd op haar kroost.

Door mijn scheiding word ik voltijds alleenstaande mama met twee heel jonge kinderen. Dat doet me kiezen voor de ‘vastigheid’ van een job in de sociale sector.

Als diversiteitsmanager bij CAW Dendermonde en procesbegeleider bij Kruispunt Migratie-Integratie leg ik de verdere fundamenten voor de rol die ik nu vervul.

Ik leer, met mijn voeten in de praktijk, om diversiteitsbeleid te ontwerpen en te implementeren in organisaties. Het verandermodel van John P. Kotter biedt een praktisch bruikbaar kader.

In 2011 word naar mijn aanvoelen de greep van de politiek op de sector Integratie en Inburgering te groot en ik stap eruit.

Ik laat de gouden kooi met het comfortabele loon voor wat het is en kies voor de vrijheid van het zelfstandig ondernemen. Vrijheid komt met onzekerheid : zelf je pad aanleggen in de mist, terwijl je erop aan het wandelen bent. Heel spannend ! Zoeken, opnieuw beginnen, zijweggetjes bewandelen om de rekeningen te kunnen betalen …

In dit 10e jaar als ondernemer schakel ik van zelfstandige naar zaakvoerder van MARIJKE CORNELIS BV. Zo kan de Diversiteitsacademie op een solide basis verder groeien.

Mijn C.V. in detail vind je hier.

2021 is het jaar dat ik meer nog dan voorheen mijn aandacht richt naar LEIDERS DIE VERBINDEN IN DIVERSITEIT, met een aanbod van online leertrajecten, individuele coaching en procesbegeleiding bij de ontwikkeling van je D&I beleid. Het Diversiteit & Inclusie Kompas vormt de kern in mijn werk. Nieuwsgierig naar wat het voor jouw team kan betekenen? Ik doe je graag het eBOEK ‘ALS LEIDINGGEVENDE VERBINDEN ROND COVID EN ANDERE SPLIJTZWAMMEN IN JE TEAM‘ cadeau ter kennismaking.