MARIJKE

VERBINDER – OPTIMIST – INTROVERT – CREATIEVE DUIZENDPOOT

“In 1996 studeerde ik af als MASTER IN DE VERGELIJKENDE CULTUURWETENSCHAPPEN en startte ik als schooletnografisch onderzoeker aan de UGent. Mijn mentor, em. prof. dr. Rik Pinxten, stak me aan met een fascinatie voor het samenleven in superdiversiteit en dat heeft me niet meer losgelaten. De voorbije 25 jaar werkte ik als onderzoeker, trainer, projectmedewerker en procesbegeleider aan veel boeiende Diversiteit & Inclusie projecten. Telkens stond dezelfde vraag centraal: “Hoe creëren we meer verbinding tussen mensen in dat vaak lastige, vaak boeiende samenleven in diversiteit?”


MET WELKE VRAGEN KAN JE BIJ MIJ TERECHT ?

JE KRIJGT VAN MIJ WEGWIJZERS NAAR VERBINDING IN DIVERSITEIT, MET HET OOG OP GROEI IN EEN WERELD IN TRANSITIE. HERKEN JE JEZELF IN ÉÉN OF MEER VAN DE VOLGENDE VRAGEN, DAN BEN IK JOUW BONDGENOOT:

  1. Wat kan de meerwaarde zijn van een Diversiteit & Inclusie strategie in mijn organisatie ?
  2. Hoe maak ik mijn collega’s enthousiast voor Diversiteit & Inclusie ?
  3. Hoe leer ik verbindend communiceren met collega’s en klanten die ‘anders’ zijn dan ik ?
  4. Hoe kan ik de diversiteit in mijn team beter managen en benutten ?
  5. Hoe maak ik mijn aanbod toegankelijker voor mijn divers doelpubliek ?
  6. Hoe ontwerp en implementeer ik een duurzame Diversiteit & Inclusie Strategie voor mijn organisatie ?

MIJN MANIER VAN WERKEN

In mijn begeleiding staan DOELGERICHTHEID, ACTIEVE BETROKKENHEID en VERBINDING tussen de deelnemers centraal. We vertrekken vanuit waardering voor wat goed gaat. Je start immers niet van nul; je draagt al een rijke expertise met je mee. Daar knopen we bij aan in de zoektocht naar nieuwe antwoorden.

“Samenwerken met Marijke is een wereld van verschil. Je gaat immers in zee met iemand met ruime ervaring en netwerk, een gedrevenheid en flexibele opstelling, een karrevracht aan methodieken en de creativiteit om er wanneer nodig op maat nieuwe te ontwikkelen. Marijke bezit de gave om zich snel te kunnen inwerken, niet enkel door literatuurstudie maar vooral on the job, op de werkvloer. Haar humor en mensenkennis doen daartoe de nodige deuren open. Een externe wordt daardoor een collega. Dit heeft niet alleen als meerwaarde dat ze de situatie zelf ervaart, dat bemerkingen hout snijden en (h)erkenbaar zijn, maar ook dat een team zich tijdelijk gesterkt weet.”

STEFAN VAN HOVE, DIRECTEUR DIENST ONTMOETEN EN VERBINDEN – STAD GENT

Naast DIVERSITEITSCOACH ben ik ook single mom van twee knappe zonen, die me elke dag met fierheid vullen zonder daar eigenlijk speciaal iets voor te doen … Gewoon zo mooi zichzelf zijn.

We wonen sinds kort in Gent, samen met de rosse tijger (#tigerindahouse).

Mijn alter-ego ‘BIE-joue‘ is graag creatief bezig en heeft een bijzondere voorliefde voor tekeningen en textiel. Ze heeft een REDBUBBLE WEBSHOP met allerlei leuke spulletjes.