Leeroplossingen

Ons team helpt je met de competentie-ontwikkeling van jezelf of je teamleden.

OPLEIDING ‘DE BASIS VAN INCLUSIEF LEIDERSCHAP. AAN DE SLAG MET HET DIVERSITEIT & INCLUSIE KOMPAS’

Een inclusief leider creëert een werkomgeving waarin elk teamlid authentiek zichzelf kan zijn én tegelijk volwaardig kan bijdragen aan de gemeenschappelijke missie. Zo maak je van de diversiteit in het team een kracht voor groei en innovatie. In deze training leer je het Diversiteit & Inclusie Kompas hanteren om je inclusief leiderschap te ontwikkelen.

Contacteer ons voor meer info.

TRAINING ‘INTERCULTURELE COMMUNICATIE’

Wat is de basis van competent omgaan met culturele verschillen op het werk? In deze praktijkgerichte training leg je het fundament voor een vlot en professioneel contact met mensen met een andere culturele achtergrond dan jij.

Contacteer ons voor meer info.

TRAINING ‘GEWELDLOOS REAGEREN OP DISCRIMINATIE EN UITSLUITING’

In de confrontatie met discriminatie of uitsluiting door een teamlid of iemand uit ons doelpubliek weten we niet altijd hoe te reageren. Hoe vind je de middenweg tussen wegkijken en olie op het vuur gooien? In deze training leer je werken met geweldloze communicatie-tools om de negatieve impact van een haatboodschap in te dammen.

Contacteer ons voor meer info.

TRAINING ‘UNCONSCIOUS BIAS’ I

Ieder van ons, zonder uitzondering, wordt in het professioneel handelen beïnvloed door onbewuste vooringenomenheid; dit zijn sociale stereotypen over bepaalde groepen mensen. Deze ‘unconscious bias’ strookt vaak niet met de waarden die wij actief willen uitdragen, waardoor ze in de praktijk werken als een vervelende stoorzender. Gelukkig kunnen we leren ons onderbewustzijn te snel af te zijn. Deze training is voor medewerkers die op zoek zijn naar concrete oefeningen en strategieën om de impact van onbewuste vooringenomenheid op het eigen professioneel handelen in te dammen.

Contacteer ons voor meer info.

WORKSHOP ‘DRAAGVLAK CREËREN VOOR INCLUSIE’

Je inspanningen om een inclusieve omgeving te creëren, waarin iedereen authentiek zichzelf kan zijn én volwaardig kan participeren, botsen soms op weerstand bij de collega’s. Hoe buig je die weerstand om naar een open en nieuwsgierige houding? In deze workshop leer je concrete handvaten om draagvlak te verhogen en weerstand te overstijgen.

Contacteer ons voor meer info.