Hé hallo. Welkom!

Leuk dat je hier passeert. Ik ben Marijke, diversiteitscoach en oprichter van de Diversiteitsacademie. Het is mijn MISSIE om toegewijde professionals te versterken in het overbruggen van de culturele verschillen tussen henzelf en klanten of collega’s. Zo kunnen we DIVERSITEIT ombuigen van een hindernis naar EEN KRACHT in het ontwikkelen van een duurzame samenleving voor huidige en toekomstige generaties.

Want zeg nu zelf … Zijn wij als mensen niet ontzettend creatief en vindingrijk? Overal op de planeet staan we voor een gelijkaardige uitdaging: we worden geboren, groeien op, worden ouder en moeten er iets van proberen maken … En dan vinden we zo ontzettend véél verschillende manieren uit om dat te doen ! Deze diversiteit is een rijkdom. Meer diversiteit betekent MEER OPTIES !

Als het ons lukt om het potentieel van CULTURELE DIVERSITEIT te benutten voor onze organisatie, dan worden we wendbaarder, productiever en beter bestand tegen uitdagingen. Arbeidsvreugde stijgt, stress en frustratie dalen. Er is minder geroddel en meer collegialiteit. We zien een grotere tevredenheid bij onze klanten.

Maar het gaat niet vanzelf ! Hoewel diversiteit op het werk alomtegenwoordig is, hebben we van nature de neiging om ze uit de weg te gaan. De voorspelbaarheid van ‘gelijken’ biedt rust, comfort en veiligheid. Daarom moeten we werk maken van INCLUSIE !

Diversiteit = de MIX. Inclusie = ervoor zorgen dat de mix werkt! Het Diversiteit & Inclusie KOMPAS helpt je op weg.

In de Diversiteitsacademie vind je inspiratie en begeleiding om het potentieel van culturele diversiteit aan te boren en een inclusieve organisatie te ontwikkelen. Het Diversiteit & Inclusie Kompas is hierbij een leidraad.